رئیس سازمان حج و زیارت در این‌ باره می‌گوید: امنیت زائران در عراق از سوی مردم و نیروهای حشد الشعبی تامین می‌شود، آنها شبانه‌روز به‌طور محسوس و نامحسوس برای حفظ امنیت زائران تلاش می‌کنند به همین خاطر زائران نیز باید به آنها احترام بگذارند.

به گزارش مشرق، در بین‌الحرمین جای سوزن انداختن نیست. فریاد یا حسین یا حسین زائران پلی شده بین زمین و آسمان. اقیانوس عاشقان حسین(ع) از سراسر جهان خود را به کربلا رسانده‌اند تا در مراسم اربعین شرکت کنند. به گواه مسئولان و زائران مراسم اربعین امسال هرچه باشکوه‌تر درحال برگزاری است؛ چراکه تمامی دستگاه‌های مسئول برای خدمت‌رسانی به زائران سنگ تمام گذاشته‌اند و امنیت زائران نیز تامین شده علاوه براینها موکب داران عراقی نیز برای میزبانی از زائران امام حسین چیزی کم نگذاشته‌اند.

اشتیاق در چهره‌ها موج می‌زند؛ پیر و جوان، زن و مرد خود را به بین‌الحرمین می‌رسانند، اینجا دیگر جای سوزن انداختن نیست هرچه هست عشق به سردار کربلا و فریاد یا حسین یا حسین زائران است که فضا را پر کرده است.

بیشتر زائرانی که در مراسم اربعین امسال شرکت کرده‌اند و سابقه شرکت در مراسم سال‌های گذشته را نیز دارند، از این می‌گویند که اربعین امسال حال و هوای دیگری دارد.

اینها عاشق مهمان‌اند

محمد امین یکی از زائران جوان ایرانی است که دراین مراسم حاضر شده، او در گفت‌وگویی از امنیت مناسب زائران می‌گوید و این که چطور مهمان‌نوازی عراقی‌ها غافلگیرش کرده است. مرد جوان می‌گوید در بین راه رقابت عجیبی بین موکب‌داران بود برای این‌که از زائران امام حسین پذیرایی کنند.

او ادامه می‌دهد: برایم باور کردنی نبود اما در طول پیاده‌روی شب را در خانه یکی از موکب‌داران عراقی به اسم ابوحسام سر کردیم، او پذیرایی مفصلی از ما کرد و موقع ترک خانه از ماجرایی باخبر شدیم که برایمان حیرت‌آور بود. پسر آقای میزبان در اثر سانحه رانندگی به کما رفته بود، اما او برای پذیرایی مناسب از ما اصلا به این نکته اشاره‌ای نکرده بود .

بسیاری از زائران تاکید می‌کنند که مهمان‌نوازی مناسب عراقی‌ها گرد خستگی را از تن آنها تکانده است. ابوالفضل پسر جوان دیگری است که همراه دوستانش به کربلا آمده. او درباره مهمان‌نوازی عراقی‌ها می‌گوید: با توجه به سیل جمعیت تمام هتل‌ها پر شده اما در خانه بیشتر مردم عراق به روی زائران باز است. من و دوستانم شب را در خانه یکی از بازاریان کربلا گذراندیم.

تلاش شبانه روزی برای امنیت

امنیت مراسم اربعین هرسال با تلاش نیروهای نظامی کشورمان و عراق برقرار می‌شود؛ امنیتی که باید آن را مدیون تلاش‌های شبانه‌روزی این افراد بود.

سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت در این‌ باره می‌گوید: امنیت زائران در عراق از سوی مردم و نیروهای حشد الشعبی تامین می‌شود، آنها شبانه‌روز به‌طور محسوس و نامحسوس برای حفظ امنیت زائران تلاش می‌کنند به همین خاطر زائران نیز باید به آنها احترام بگذارند.

آن‌طور که او می‌گوید، در داخل کشورمان نیز 13 کمیته اجرایی ستاد اربعین نهایت تلاش خود را به‌کار گرفته‌اند تا زائران سفر امن و راحتی را تجربه کنند، اما مدیریت تردد دو میلیون زائر نیز کار آسانی نیست به همین دلیل به همکاری و همدلی زائران نیز نیاز دارد.

رئیس سازمان حج و زیارت از این می‌گوید که عوامل نیروی انتظامی، مرزبانی، سپاه، بسیج و یگان ویژه برای برقراری امنیت زائران شبانه روز تلاش می‌کنند.

سردار محمد شرفی، رئیس پلیس پیشگیری ناجا نیز پیش از این گفته که در محورهای مرزی، تمام کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها در مسیر زائران تقویت شده‌اند و ماموریت نیروهای مستقر در این مراکز شبانه‌روزی است.

آن‌طور که او گفته، کارکنان پلیس پیشگیری در تلاشند تا امنیت زائران امام حسین(ع) را به بهترین نحو ممکن تامین کنند. به گفته رئیس پلیس پیشگیری ناجا، نخستین اقدام راهبردی پلیس پیشگیری برای حفظ امنیت زائران و مدیریت و کنترل لایه به لایه جمعیت با استفاده از ظرفیت‌های پیش‌بینی شده است، علاوه براین تقویت ایستگاه‌های بازرسی، تامین امنیت در محورهای مواصلاتی و پیش‌بینی گشت خودرویی در محورهای هفت استان مسیر زائران از دیگر اقدامات موثر پلیس پیشگیری برای بهبود امنیت زائران است.

توجه به بهداشت زائران

عوامل نیروی انتظامی، مرزبانی،سپاه، بسیج و یگان ویژه شبانه‌روز برای برقراری امنیت زائران تلاش می‌کنند، اما نباید از تلاش افرادی که به فکر سلامت و بهداشت زائران هستند نیز غافل شد، برای نمونه پیرحسین کولیوند، رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین نیز گفته تجهیزات و امکانات اورژانس در مراسم اربعین امسال حدود سه برابر شده است. به گفته او، تا روز گذشته حدود 10 درصد زائران از خدمات سلامت استفاده کرده‌اند. آن‌طور که کولیوند گفته، پایگاه‌های آنها هر 40 تا 60 کیلومتر در جاده‌ها ایجاد شده‌اند و رضایت‌مندی مردم از ارائه خدمات سلامت خوب بوده و در همین ارتباط 41 درمانگاه سرپایی و هشت بیمارستان صحرایی نیز ایجاد شده است.

این درحالی است که متخصصان برای کنترل بیماری‌های واگیر نیز تلاش کرده و بر پخت غذا و توزیع آب‌های آشامیدنی نیز نظارت می‌کنند.


منبع: جام جم آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس